Thursday, January 21, 2021

Pemenang Wallet Giveaway by Misya 2021

Salam semua. Hari yang dinanti-nantikan telah tiba bagi peserta Wallet Giveaway by Misya 2021!!! Sis pun sangat excited plus agak nervous nak umumkan siapakah pemenang bertuah wallet F.Timber dan Nichi yang sis nak hadiahkan. ;) Jom tengok senarai peserta dan points masing-masing. Points dikira berdasarkan setiap orang berbeza yang di tag di IG / Blog / add di Telegram. Peserta yang mempunyai points tertinggi adalah pemenang GA ini! Setelah pengiraan points dibuat, berikut adalah senarainya : 


1. Abam Kie (Telegram) : 40 points

2.  Lycialaurentia (IG + Telegram) : 35 points

3.  Dyastarz (IG) : 113 points

4. Mummy Ayu (Blog + IG) : 30 points

5.  Najah Salwa (IG) : 10 points

6.  Citybakes.my (IG) : 9 points

7. Nora Razalli (Blog) : 8 points

8.Ah_Jaynee (IG) : 5 points

9.  Marywong570 (IG): 8 points

10. Ejulz (Blog) : 34 points

11. Suria Amanda (Blog) : 12 points

12. zackrynazaleekha (IG) : 41

13. cheryy_1212 (IG) : 8 points

14. _.ptriblq506 (IG) : 3 points

15. wendywei_ (IG) : 9 points

16. itsweiqin_ (IG) : 3 points

17. tyrazman (IG) : 22 points

18. lainee_ng (IG) : 6 points

19. erikaxandra (IG) : 12 points

20. nursyazila_aqilah (IG) : 9 points

21. ismecy___ (IG) : 10 points

22. jermaine.com.my (IG) : 10 points 


So, daripada list di atas dah tahu siapakah pemenangnya?? ;) Disebabkan ada 3 wallet maka sis pilih 3 pemenang berdasarkan point s tertinggi. Jeng jeng jeng...


Dengan bangganya sis ucapkan tahniah kepada peserta-perserta berikut :


Yeayyy congratulations!!

Untuk pemenang tempat pertama disebabkan beliau mempunyai points sangat tinggi (melebihi 100 points) so sis beri peluang untuk beliau pilih nak wallet yang mana satu daripada ketiga-tiga wallet yang sis nak hadiahkan. Best tak? Best kan... Pemenang kedua dan ketiga, wallet akan diberikan secara random ya. :) 

Dan berita baik untuk peserta yang mengumpul 30 points ke atas, sis baik hati nak hadiahkan Voucher sebanyak RM10 setiap seorang. Sebab effort mereka sudi luangkan masa dan tenaga join my GA. Boleh tebus untuk beli mana-mana bags atau wallet dari sis. Nak beli untuk diri sendiri or nak bagi hadiah kat sesiapa pun boleh. Baik kan sis? hehe.. Dah dapat voucher bolehlah visit IG @ftseller_bymisya atau join my Telegram group untuk melihat katalog. Siapakah mereka? 

Here are they...


Tahniah!!! 

Buat para pemenang mohon berikan details nama, alamat dan nombor telefon ke IG @ftseller_bymisya untuk tuntut hadiah anda ya. Bagi pemenang voucher, mohon dm sis di IG juga untuk sis berikan details voucher. Buat yang tak menang jangan sedih-sedih tau. Belum ada rezeki tu. hehe.. Jangan serik-serik tau join my next GA. Mana tahu ada rezeki pula di lain GA. :) Thank you so much because sudi support this GA. Moga kita murah rezeki lagi selepas ini. Take care and stay safe!


Misya : Seronok bagi orang hadiah.

Tuesday, January 19, 2021

GIVEAWAY MINYAK HERBA ASMAK !!! (By Kak Ecah & Blog Naimy Art)

Click to join

 

Terima kasih 'Suck'

Salam. Beberapa hari lepas sis dikejutkan dengan komen berbahasa kasar dan kesat dari seseorang yang tak dikenali di salah satu entri sis tulis.

Mula-mula terkejut tapi lepas tu sis gelak jela. Fake account rupanya. 1 jari dia mengutuk sis, 4 jari lagi tuju ke diri sendiri. Maybe dia pernah kena tipu agaknya. Berhati-hatilah ya kawan-kawan. 

Tak tahu apa yang dia marah sangat agaknya. Haha.. Memang dulu sis aktif buat MLM which time tu memang tengah hot la sampai sis berjaya mencapai beberapa kejayaan termasuk percutian free ke luar negara dan sebagainya. TAPI MLM yang sis join adalah genuine ya. Bukan jenis songlap duit orang ribu-riban pastu lari. Even sampai sekarang ada downline sis yang masih kekal aktif. Dan sis tetap berkawan baik dengan downline-downline sis. Siap kami saling support pula each other punya biz sekarang. Hehe. Cuma sis stop sebab nak fokus kat family, anak-anak dan kerjaya tetap sis. 

By the way sis tetap bersyukur sebab pengalaman buat MLM tu banyak mengajar sis pelbagai perkara. Sekarang kalau orang ajak join pun dah boleh tahu MLM tu genuine ke tak. MLM tak salah tapi orang yang buat tu bila dah nampak duit banyak-banyak mulalah gelap mata lupakan orang-orang bawah. Jenis ni memang tak berkatlah hidup dorang. Ada tu pula yang join sebab nak kaya cepat, taknak usaha. Bila tak berjaya, putus asa then salahkan orang lain. 

Terima kasihlah buat Encik/Puan/Cik 'Suck' yang komen ni. Menamakan diri sendiri sebagai 'Suck' tu pun dah cukup menggambarkan peribadi beliau. Rasanya semua benda dia tak puas hati dia akan luah cara baling batu sembunyi tangan camni. But its okey. Sis doakan beliau insaf dan banyakkan berlapang dada.. Sis tak tau apa yang beliau telah lalui so sis taknak judge apa-apa. Maybe dia geram sangat sampai terkomen kat sini. Hehe. Thanks sudi singgah blog sis walaupun meninggalkan jejak kurang enak di sini. :)


Misya : Layan MLM - Maharaja Lawak Mega. 

Friday, January 15, 2021

Giveaway by ejulz & anakdenesor

 

Klik untuk join

My First Giveaway by Blog Sal

 

Klik untuk join

MCO 2.0 GIVEAWAY

Klik untuk join

 

Review Blog : Kisah Aienienka

Salam. Yeayy sudah sampai ke blog ke-10 terpantas (Segmen INI) untuk saya review iaitu Kisah Aienienka, Jar of Memories


Masuk-masuk je this blog, seperti namanya juga Jar of Memories, sis pun automatik teringat kenangan-kenangan manis yang pernah sis alami. Serius! hehe.. Sebab gaya, susun atur dan penulisannya memang kena dengan tajuk blog ni. Penggunaan warnanya pun tersangatlah sweet.. Sejuk mata memandang gitu. Bila dah bergelar ibu ni, memang suka nengok benda sweet-sweet ni. Terus teringat kat anak-anak dan husband. hehe.



Nama Aienienka tu pun ada kisah tersendiri. Uols patut visit her blog okeys. Antara blogger yang rajin juga blogwalking dan join any segment. Kipidap Ibu Nami dan Nimi! hehe..


Misya :Suka nama Marvelous Misya sebab peminat filem Marvel.

Review Blog || Blog Cik TK

Salam semua. Blog kedua terakhir but still 10 terpantas yang join segmen sis sebelum ini, adalah Blok Cik TK. Why namanya Cik TK? Ahha dats why uols kena pi visit her blog. Sis pun tertanya-tanya apakah yang dimaksudkan dengan huruf TK tu. Belek punya belek akhirnya sis jumpa. Hehe memang unik asal kejadian nama TK tu. 


If nak tahu apa maksud TK tu silalah klik gambar di atas then klik 'About Me'. Sangat menarik plus uols dapat mengenali lebih dekat lagi personaliti penulis blog ni. Dari segi susun atur blog, sis suka sebab kemas tak serabut. Warna purple which antara warna favourite sis. hehe. Ada pelbagai story yang Cik TK share in her blog. If anda peminat J-Pop, anime dan lain-lain berkaitan Jepun, sesuai follow her blog. Mana tahu 1 day dapat pi Jepun. Sebab sis pun teringin nak gi Jepun!!! hahaha.. Tapi apakan daya, musim Covid-19 terpaksa simpan dulu impian tersebut. So jemput singgah Blog Cik TK ni ya! :)


Misya : Walaupun dah bergelar puan, but still ada rakan blogger panggil sis Cik Misya. hehe..

Friday, January 8, 2021

Senarai Peserta Wallet Giveaway by Misya 2021

Salam semua. Dah join Giveaway saya yang tengah berlangsung sekarang? Still berlangsung tau sehingga 15 Januari 2021. If belum join boleh klik banner kat bawah ni untuk lihat kaedah penyertaan. Mana tahu ada rezeki uols dapat wallet baru di tahun baru ni. :)


So, sis nak update senarai peserta dan poin terkini yang terkumpul oleh setiap peserta. Macam mana nak kumpulkan poin? Senang je! Cecepat klik banner di atas. Berikut senarai peserta mengikut ranking point masing-masing. 


1. Abam Kie (Telegram) : 40 points

2.  Ejulz (Blog) : 34 points

3.  Lycialaurentia (IG + Telegram) : 32 points

4. Dyastarz (IG) : 14 points

5. Mummy Ayu (Blog) : 12 points 

6. Suria Amanda (Blog) : 12 points

7. Najah Salwa (IG) : 10 points

8. Citybakes.my (IG) : 9 points

9.  Nora Razalli (Blog) : 8 points

10. Ah_Jaynee (IG) : 5 points  

11. Marywong570 (IG): 4 points

Next?


Nampaknya blogger Abam Kie mendahului kesemua peserta. Masih ada masa untuk para peserta mengejar points! hehe.. Good luck kepada semua peserta.. Berapa wallet sebenarnya sis nak bagi free ni? 1 or 2 or kesemuanya? Jeng-Jeng jeng.. Tunggu.... ;)



Misya : Kurang 'lucky' in any contest.

Tuesday, January 5, 2021

Wallet Giveaway by Misya 2021

Salam. Hola! Seperti yang sis janjikan dalam entry INI, now sis melancarkan Wallet Giveaway By Misya 2021!πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰ Salah 1 wallet dalam gambar ni akan menjadi milik anda secara PERCUMA! 😍😍😍 Ada ke yang nak wallet free? πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰ Of course la ada kan!!! So cepat-cepat join. Macam mana caranya?


Cara-caranya seperti berikut :

1. Follow IG : @ftseller_bymisya
2. LIKE (LOVE) & SHARE photo INI dalam IG tersebut. (Boleh share di mana-mana platform)

3. Tag seramai mungkin rakan anda di ruangan komen pada gambar tersebut. Lagi ramai anda tag, lagi banyak peluang nak menang! (1 nama, 1 poin)

ATAU

Alamak takde IG?? Don't worry. Anda boleh join GA ni dengan join group Telegram VIP F.Timber & Nichi || Bags & Wallet by Misya, kemudian add seramai mungkin rakan di dalam group tersebut. 1 rakan, 1 poin. 

ATAU

Telegram pun takda? Boleh join as blogger juga. :) Bagaimana?

1. Follow this blog.

2. Create 1 entry bertajuk 'Wallet Giveaway by Misya 2021'. Copy dan paste banner GA di atas dalam entry tersebut dan backlinkkan ke entry ini. Publish dan komen link entry ke sini. 

3. Tag seramai mungkin rakan blogger dalam entry tersebut. 1 rakan, 1 point. DAN special untuk blogger yang berikan effort untuk buat entry GA ni, automatik anda mendapat 3 points extra! 

Kalau anda nak join melalui ketiga-tiga platform pun boleh. Lagi banyak peluang nak menang wallet free. Sis akan kira jumlah point setiap peserta dan akan umumkan pemenangnya 7 hari selepas GA tamat. 

So up to you nak hantarkan penyertaan melalui Instagram/Telegram/Blog. Lagi banyak point, lagi cerah peluang nak menang wallet free dari sis. Original brand F.Timber & Nichi yang bernilai RM69 setiap satu tau!

Sis share gambar wallet yang sis bakal berikan. Wallet yang mana 1? Surpriseeeee.. ;)




Cantikkan? Mana satukah milik anda? ;) Penyertaan dibuka sehingga 15 Januari 2021 jam 11.59 malam. Ada 10 hari sahaja tempoh GA ni berlangsung. Cepat-cepat join okeys! Will see the winners.. πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ‘πŸ‘πŸ‘ Good luck!


Misya : Kena cari duit untuk isi dalam wallet pula. Hehe. 

Siapa nak wallet free?

Hola! Sempena tahun baru ni dan juga 3rd Birthday anak sis #dhiyasherina kelmarin, sis baik hati nak buat Giveaway Contest. Salah 1 wallet dalam gambar ni akan menjadi milik anda secara PERCUMA! 😍😍😍  


Dalam jam 1 pm nanti sis akan bersiaran Live di Instagram ya. Apa yang menarik, sis akan tunjukkan contoh-contoh wallet F.timber & Nichi which sekarang tengah diskaun 20%! Ada yang nak wallet free? πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰ Cepat2 follow IG @ftseller_bymisya  okeys! πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒRamai-ramai tonton my LIVE di IG jap lagi untuk tahu cara nak menang wallet ni okeys!

Takde IG? Don't worry, untuk para blogger ada caranya untuk menang wallet ni. Sis akan update caranya selepas LIVE nanti ya. See uols..  πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Promo Beg Raya serendah RM49!

Salam semua.. Wah lamanya tak bersiaran kat sini! Hehe.. Selamat Berpuasa! Diam tak diam, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan l...