Saturday, June 6, 2020

My big bos on TV1 tomorrow!

Salam. Rasanya semua orang tahu tentang kes keracunan makanan melibatkan 'Puding Buih' sehingga menyebabkan kematian seorang wanita muda di Terengganu. Honestly bila ada kematian disebabkan food poisoning, kami sebagai Food Technologist yang berkhidmat di Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia ni yang paling sedih dan frust. Sebab masyarakat masih belum faham tentang keselamatan makanan. Secara tak langsung dengan kes puding buih ni maka hikmahnya ramai yang cakna betapa pentingnya food hygiene and food safety. 
So bertepatan sempena World Food Safety Day yang diraikan setiap 7 Jun, esok my big boss, Tuan Haji Salim akan muncul di TV1. Apa yang pentingnya tentang Hari Keselamatan Makanan Sedunia ni? Haa sama-sama saksikan ya. Mungkin ada amanat dari Tuan Pengarah Kanan saya ni untuk rakyat Malaysia lebih-lebih lagi baru saja kes kematian melibatkan food poisoning berlaku. So please Malaysian, please be more alert about safety and hygiene of your food bermula dari rumah. How to start? Nanti saya kongsikan lagi tips-tips mudah how to ensure makanan yang disediakan tu selamat dimakan. So, esok pagi tengok TV1 tau! Hehe..


Misya : Serik bila tercirit akibat keracunan makanan.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Promo Beg Raya serendah RM49!

Salam semua.. Wah lamanya tak bersiaran kat sini! Hehe.. Selamat Berpuasa! Diam tak diam, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan l...