Thursday, July 23, 2015

Segmen: Kuih Raya Kegemaran Saya

Klik untuk join
My favourite kuih raya adalah tart nenas. Walaupun tart nenas ni kini dah dibuat dalam pelbagai bentuk tapi saya tetap memilih tart nenas bentuk lama ni. Bulat dan nenas di tengah-tengah. Tak tahu nape tapi maybe sebab dari kecil memang kenal tart nenas dalam bentuk camni. Zaman sekarang ada yang gulung la apa la, but saya tetap cari tart nenas bentuk tradisional ni. Yang paling pelik saya akan makan tepi-tepinya dulu then last sekali baru makan jem nenasnya. Jangan tanya kenapa sebab tak tahu reason nya. Ngee...



Misya : Tak pandai buat tart nenas.

6 comments:

  1. sy dgn ibu baru this year try buat tart. alhamdulillah sedap walaupun rupa tak lawa sgt. hehe

    ReplyDelete
  2. mari sini blogwalking... terima kasih join segmen Yana... nie link untuk blogwalking http://officalmissyana.blogspot.com/2015/07/peserta-segmen-aku-nak-blogwalking-by.html

    ReplyDelete
  3. Sy pn suka tart nenas. Tp suka yng mak buat.. Hihi

    ReplyDelete
  4. BW sini dari segmen yang sama..
    http://kasihkuamani.blogspot.com/2015/08/segmen-kuih-raya-kegemaran-saya.html

    ReplyDelete
  5. Singgah dari Ga yg sama :)

    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/08/segmen-kuih-raya-kegemaran-saya.html

    ReplyDelete
  6. Oh ni ye style original tart nenas! Baru tahu.
    thanks for joining!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Promo Beg Raya serendah RM49!

Salam semua.. Wah lamanya tak bersiaran kat sini! Hehe.. Selamat Berpuasa! Diam tak diam, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan l...