Thursday, April 30, 2015

"The Leader In You" by Dale Carnegie

Salam.. Suka membaca? Tak semua ada hobi membaca rite? Saya ni takdelah diketegorikan sebagai obses membaca tapi bila masuk kedai buku macam MPH tu automatik rasa teruja nak membaca tu datang. Dulu-dulu zaman sekolah saya gila beli novel. Pastu dok berangan macam-macam. Now takyah baca novel, sebab kat TV sume drama tentang novel banyak dibikin. Huhu. 


Tapi apa-apa pun amalan membaca tetap perlu diterapkan. Especially buku-buku bermotifkan motivation. Now say alebih tertarik buku-buku sebegini. Salah satunya The Leader In You by Dale Carnegie. Tengok tajuk je terus saya excited nak baca. Sebab isinya ada kena mengena dengan apa yang saya lakukan. Membimbing network. So kalau anda nak jadi pemimpin yang baik, banyakkan membaca buku sebegini. Bukan dalam bisnes saja malah di rumah kena pimpin family, kat ofis nak jadi ketua kepada staf & etc. 


Uols boleh lah beli this book at MPH yang berhampiran. Happy reading!


Misya : Leaders are not born but they are made.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Promo Beg Raya serendah RM49!

Salam semua.. Wah lamanya tak bersiaran kat sini! Hehe.. Selamat Berpuasa! Diam tak diam, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan l...