Wednesday, January 29, 2014

Korea Free Trip Part 1 || Fly with Korean Air...

Salam semua.. Wah seperti yang pernah saya janjikan dalam entry sebelum ni, saya akan story about free trip VVIP ke Korea yang saya dapat hasil daripada menjalankan bisnes Elken. Syukur Alhamdulillah rezeki dapat tiket free ke Korea kali kedua bersama-sama dengan husband. Honeymoon lagi sekali! Hoyeahhh... Kali ni musim sejuk tau! Tak sabar mahu pegang salji! Hehe.. Perghhh sampai sekarang terasa-rasa kesejukannya!

At KLIA... Kali terakhir naik flight dari KLIA adalah pada tahun 2008 if tak silap. Masa tu nak ke Vietnam if tak silap. So, memang excited la kan dapat naik fligt dari KLIA. Selalu LCCT je kan. Hehe.. Kali ni naik Korean Air. Dengar cerita flight ni antara yang terbaik. Terujanya!

TQ to my parent sebab sudi iringi kami ke airport. Niat di hati memang nak bawa mereka sekali. InsyaAllah one day nanti nak bagi dorang rasa buat pasport terbang ke oversea. Amin...

Sampai-sampai je airport, disambut dengan bunting Elken. Wahh so proud to be Elkenian!! Memang betul lah trip Elken memang superb dari awal sampailah kita balik Malaysia.. Rugi siapa taknak buat Elken.^^

With business partners, Angah and my leader Enaboy.


Selfie dulu sebelum berlepas.. Ngehehe...

Alas perut dengan KFC... Nak tunggu flight kul 12.00 memang kena makan something dulu.

Di balai berlepas.. Tunggu masa stewardess panggil masuk dalam flight. Huhu excited nya!

Masuk-masuk je perut kapal, wah... Sangat kagum sebab ada TV! Hehe... Macam-macam movie, games, & drama ada! Kira tak bosan lah duk 6 jam dalam flight. Saya sempat habiskan movie Monster Inc. University. Huhu.

Yang paling penting semua kemudahan telah tersedia.. Selimut, bantal, headphone, wet tissue, selipar, berus gigi disediakan! Kami fly jam 11.00pm, so sampai ke Korea jam 6 pagi camtu. Sepanjang perjalanan dihabiskan dengan tidur...

My hubby sangat excited nak ke Korea kali ni sebab mahu rasa musim sejuk di Korea. Nak compare dengan musim sejuk masa dia study di Canada dulu katanya. Terubat rindu dia..

Ready untuk berlepas.....

After 2 jam dalam flight, kami dikejutkan untuk menikmati makanan.. Nyum nyum! 

Makanan halal yang disediakan.. Oklah rasanya. Ada sosej, telur, potato dan kacang pea.. Sedap gak.

Oh mineral water from Jeju Island!! Cewah... 

Alhamdulillah after 6 hours in flight, kami selamat sampai di Incheon International Airport, Korea.. TQ Elken sebab bagi naik flight yang sangat-sangat selesa dan best! Ya Allah hai rasa baru semalam je kami datang sini, then datang lagi ke sini. Seronok sangat-sangat! My hubby said, next month datang lagi! Wakakaka... Dah macam pergi balik Kelantan je rasa. Cewah!

So, apa aktiviti seterusnya? Akan di update kemudian. Tunggu.................

Next : Part 2


Misya : Trip Elken, pengerat kasih sayang.. Honeymoon 3x setahun.

6 comments:

  1. akak bgs ke produk ni utk kulit yg ada parut?

    ReplyDelete
  2. @sYiRa LoKMaN Memang seronok dear. lagi-lagi dpt pergi free.:)

    ReplyDelete
  3. @Liyliz Produk elken mmg terbaik. InsyaAllah apa masalah kulit, kami akan suggest apa yg terbaik untuk awak. Kalau parut, elmarino blanc wajib kena ambil untuk pulihkan parut. Info lanjut sms/wasapp 0169561764

    ReplyDelete
  4. Waahhhhh dah lah free, pergi Korea pulak tu. Rezeki namanya. Have fun ye! :D

    ReplyDelete
  5. wahhh..besnye dpt ke korea..free trip lg tu..nnti story lg tau!

    ReplyDelete

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Promo Beg Raya serendah RM49!

Salam semua.. Wah lamanya tak bersiaran kat sini! Hehe.. Selamat Berpuasa! Diam tak diam, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan l...