Wednesday, January 30, 2013

How to get colour codes for HTML?

Salam.. Erm ramai yang suka edit-edit blog then letak pelbagai warna untuk font, border, link dan sebagainya bagi menambah tarikan terhadap blog memasing. Saya pun begitu juga. Dulu saya tak berapa pandai bab-bab colour code untuk dimasukkan ke dalam HTML saya.. 

Saya rasa ada juga di kalangan anda tercari-cari mana nak dapatkan kod warna setiap kali nak edit benda-benda alah tu semua. Saya search-search tadi terjumpa satu link.. Memang mudah nak dapatkan kod tu. Klik je kat warna tu then keluarlah code yang diperlukan untuk di copy-paste dalam HTML blog kita. :)


Salah satu link yang saya jumpa adalah entry kat dalam gambar di atas ni. Boleh klik gambar tu atau SINI untuk membawa anda ke entri penuh berkenaan colour code yang diperlukan. Mungkin banyak lagi entry yang berkaitan about colour code ni tapi saya rasa ini antara yang paling mudah nak dapatkan kod warna.. :)Cik Misya : Pernah obses dengan warna kuning. 

1 comment:

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Promo Beg Raya serendah RM49!

Salam semua.. Wah lamanya tak bersiaran kat sini! Hehe.. Selamat Berpuasa! Diam tak diam, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan l...