Monday, September 17, 2012

Resipi Salad : Cara mudah untuk dinner atau lunch.

Salam. Dah makan? Yang mana tengah makan tu makan elok-elok. Jangan gelojoh sangat. Burok na rupanyer. Haha.

Saya baru lepas prepare Salad Telur for my family dinner. Siang tadi buat salad nugget. Kebetulan banyak salad lebih dalam peti sejuk. So, gunalah apa yang ada untuk sediakan salad supaya mesra dimakan. Ahaa.. Maklumlah salad mana sesuai dimasak tumis air ataupun masak cara lain. Dimakan secara raw sahaja.


Senang je nak buat salad ni. Susun-susun je dalam mangkuk ayun atau pinggan, tabur telur (omlet) atau sosej atau nugget yang dipotong kecil-kecil. Then put some mayonis dan sos cili. Actually korang leh guna pape pun untuk buat salad gini. Nak letak cheese powder pun boleh. Ikut citarasa and kreativiti korang. Makanlah dengan nasi, roti or pape. Yang penting kenyang dan menyihatkan. Selamat menjamu selera..


Cik Misya : Bukan berdiet.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas kesudian anda memberikan pendapat positif anda. InsyaAllah Misya akan membalas komen bernas anda jika berkelapangan. Mana-mana komen berbentuk provokatif, hinaan, kutukan, berbaur lucah atau boleh menjatuhkan maruah seseorang akan direject dan dilaporkan kepada pihak berkuasa. Sekian.

Promo Beg Raya serendah RM49!

Salam semua.. Wah lamanya tak bersiaran kat sini! Hehe.. Selamat Berpuasa! Diam tak diam, pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan l...